Kränkande mot män?

 

Bilden är hämtad från en reklamkampanj för radiostationen Rix FM. Poserar på bilden gör Gert Fylking – en av stationens mest populära radiopratare. Reklamen fälldes som ”könsdiskriminerande” av Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande Reklam, ERK.

…Den bild som förekommer i annonsen har dessutom kombinerats med en text som innehåller en tydlig sexuell anspelning. Rådet finner därför att den aktuella annonsen utgör ett exempel på reklamåtgärder i vilka män eller mäns kroppar används som blickfång av sexuell natur, utan något tillräckligt motiverat samband med den marknadsförda produkten. Detta är kränkande mot män i allmänhet och annonsen strider därför mot ICC:s grundregler för reklam…

Det här måste väl ändå vara en sällsynt elakartad och löjeväckande kombination av överstatlig klåfingrighet, erotofobi och politisk korrekthet.

[Direktlänk]

Om man vill så kan man ägna flera timmar åt att ömsom skratta, ömsom gråta, häpna och skaka på huvudet på ERK:s hemsida. Där finns även mer aktuella fall. (Annonsen med Gert Fylking är från 2001)

 

Annonser

3 thoughts on “Kränkande mot män?

  1. Kul att du har startat en egen blogg! Och tack för besöket på min blogg. Jag besökte ERK:s hemsida för några år sedan, och skrev till dem med en förfrågan – om man skulle bli fälld av ERK för ”diskriminering” eller något annat, men strunta i ERK och köra på som tidigare – vad kan hända?

    Jag fick inget svar.

    Kommentarer överflödiga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s