Åka på bilsemester med Google Earth Street View

Jag står vid en vägskylt någonstans i norra Wales. Året är möjligen 1978.

Google Earth är verkligen helt fantastiskt. Jag satte mig häromkvällen för att försöka ta reda på exakt var denna bild kunde vara tagen. Jag vet ju att det makalöst omfattande kart- och satelitläget med steglös zoom är ett fantastiskt verktyg  i sig men vad jag inte hade väntat mig var att ”street view”-funktionen gick att använda ute i ingenstans i obygden i Wales!!! Man kunde alltså via Google Earth köra runt på småvägar i Wales och se precis samma vyer som man skulle göra på riktigt. Tack vare streetview-funktionen fanns det hopp om att kunna hitta precis samma ställe som bilden var tagen för mer än 30 år sen.

Här nedan syns streetview-bilden som jag hittade. Jag tror att det är samma ställe, även om vägskylten och taggtrådsstaketet inte finns kvar.

Möjligen är det precis samma stolpe men det är inte säkert. Enligt kartan finns det visserligen mer än ett vägskäl som skulle kunna stämma överens med informationen på skylten men denna är den absolut troligaste.

Rakt fram går ju väg B4518 mot Llanbrynmair och till vänster går vägen mot sjön/dammen Llyn Clywedog. Det stämmer med kartan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s