En i rad

”The Classic Vertical One-in-a-Row Game”  =)

Ungarna ser så härligt engagerade ut.

JAAAAAAAAAAAA! Där satt den!

Annonser

2 thoughts on “En i rad

 1. Gud och gudsbegreppet har för mig alltid varit höljt i ett ogenomträngligt dunkel. Trots konfirmation har jag inte kommit till någon klarhet om guds existens. Man kan göra det lätt för sig och säga att man är agnostiker man det är lite för lättvindigt.
  Den katolske filosofen Roland Poirier Martinsson gör det också relativt lätt för sig genom att vända sig ”humanistiska sällskap, som förnekar Guds själva existens”. I sin artikel påstår han sig bevisa att de har fel.
  Dan Barker vars dotter sade: ”Daddy if God made everything, who made god?” en högst adekvat fråga. Han vänder sig mot William Lane Crage som hävdar bland annat följande:
  1. Everything that begins to exist has a cause
  2. The universe began to exist
  3. Therefor the universe has a cause
  Dan Baker tycker att det later mystiskt, speciellt frasen: “Everything that begins to exist, sounds artificial”. Jag är benägen att hålla med Baker. Mina starka tvivel på guds existens sammanfaller med Hitchens bok ”Du store Gud” som jag läste för ett år sedan. Han säger bland annat att: ”religionen förgiftar allt”. Nu är ju de olika religionerna, som alla är sagor, inte något som absolut behöver jämföras med frågan om guds existens. Den filosofiska frågan är snarare: finns Gud? Jag är ytterst tveksam. Det grundar jag på min uppfattning om kristendomen, där skapelseberättelsen, jungfrufödseln, arvsynden och den kollektiva skulden ger mig vämjelse. De olika religionernas berättelser och uppfattningar har kanske inte direkt med den filosofiska guds uppfattningen att göra, men de flesta har en monoteistisk inställning. Jag har själv en humanistisk gudssyn, vilket ju ändå inte säger något om Guds eventuella existens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s