Burkaproblemet äntligen löst


En uppfinning som gör att man slipper se kvinnor annat än väldigt otydligt eller suddigt har länge stått högt på önskelistan hos vissa grupper av ultraortodoxa judiska män.

Det har nu äntligen blivit verklighet rapporterar Huffington Post.

Lösningen på burkaproblemet är funnet skriver Patrik Lindenfors på humanistbloggen.

Burkan fungerar för att skyla en kvinna från mäns blickar, för att inte provocera dessa mäns okontrollerbara lustar. Ska man vara petig innebär det här ju egentligen att problemet ligger hos männen, inte kvinnorna – det är ju männens lustar som behöver dämpas. En grupp ultraortodoxa judar i Israel – som har samma problem, att de inte vill se kvinnor – har nu kommit på en mer rättvis lösning på lustproblemet: de säljer glasögon som gör allt bortom några meter suddigt. På så sätt ser de tillräckligt för att kunna gå, men slipper se otäckta kvinnor om det skulle finnas några sådana en bit bort. (från Humanistbloggen)


(Foto från mynet.co.il)

PS: Jag måste erkänna att en sekundär anledning till att jag publicerade den här bloggposten var att jag tyckte det var kul att se hur den grovt pixelerade stora HM-annons-bilden ser helt perfekt ut när man tittar på den lilla preview-ikonen =)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s